Hello Canada
          Home
          Profilul Firmei
          Emigrare Canada
          Etapele Emigrarii
    - in provincia Quebec
    - in Canada Federala
          Evaluare GRATUITA
          Informatii Canada
          Servicii
   Evaluarea sanselor de emigrare
   Emigrarea in provincia Quebec
   Emigrarea in Canada Federala
   Pachet SPONSORSHIP
          Cum functioneaza...
          Preturi
   Taxe procesare Quebec
   Taxe procesare Canada Federala
   Emigrarea in provincia Quebec
   Emigrarea in Canada Federala
   Pachet SPONSORSHIP
          Intrebari Frecvente
          Contact
    Informatii Canada  
Dorim sa venim in ajutorul aplicantilor prin prezentarea a catorva informatii, care cu siguranta vor fi de folos in procesul de emigrare.

Iata cate ceva despre Canada....

Geografia

Ca dimenisune, Canada este a doua tara din lume, dupa Rusia.

In Canada locuiesc aproximativ 32 de milioane de oameni, raspanditi in 10 Provincii si 3 Teritorii.
Iata aceste provincii si teritorii:

Provincii Capitala Provinciei
British Columbia Victoria
Alberta Edmonton
Saskatchewan Regina
Manitoba Winnipeg
Ontario Toronto
Quebec Quebec City
New Brunswick Fredericton
Nova Scotia Halifax
Prince Edward Island Charlottetown
Newfoundland and Labrador St. Johnís

Teritorii Capitala
Yukon Whitehorse
Northwest Territories Yellowknife
Nunavut Iqaluit

Cea mai lunga strada din lume se afla in Toronto sub numele de "Yonge Street".

Istoria

Nativii au trait in ceea ce astazi poarta numele de Canada, timp de mii de ani inainte de sosirea europenilor. Ei sunt cunoscuti sub numele de "First Nations" si Inuitii.

Vikingii au fost primii care au ajuns in Canada, mai exact in provincia Newfoundland. Insa, ei nu au stat mult aici.
La inceputul secolului al 16-lea, europenii au inceput sa exploreze coasta de est al Canadei, incepand cu John Cabot din Anglia in anul 1497, si mai tarziu Jacques Cartier in anul 1534 din Franta.


Unele parti ale Canadei au fost populate de catre Franta, iar altele de catre Anglia si Scotia. In anul 1605, francezii au construit "Port Royal" in Acadie (astazi cunoscut sub numele de Nova Scotia), condusi de Samuel de Champlain, care in anul 1608, a inceput sa puna bazele Quebec-ului. In urma bataliei de la Plains of Abraham din apropierea Quebec City, in anul 1759, britanicii au dobandit control asupra teritoriilor ocupate de francezi.

La 1 Iulie 1867, Canada a devenit oficial o tara, in profida faptului ca avea inca acelasi rege. Noua tara formata a inclus provinciile: Ontario, Quebec, New Brunswick si Nova Scotia. Sir John A. MacDonald a fost primul prim ministru. Provinciile Manitoba, Yukon si Northwest Territories au devenit parte din Canada in anul 1870. Provincia British Columbia s-a alaturat Canadei in anul 1871, iar Prince Edward Island in anul 1873.

Prima cale ferata din Canada a fost finalizata in anul 1885, ceea ce a facut migrarea canadienilor catre teritoriile din vest, mai usoara.
Multi europeni au venit pe meleaguri canadiene, astfel incat Alberta si Saskatchewan au devenit provincii in anul 1905.Soldatii canadieni au luptat in Primul Razboi Mondial, deoarece inca faceau parte din Imperiul Britanic. In primul razboi mondial au murit mai multi canadieni decat in orice alt razboi.
Canada a devenit o tara cunoscuta dupa capturarea in Franta a germanului Vimy Ridge in anul 1917.
Pana la sfarsitul razboiului, femeile au dobandit dreptul la vot, in parte pentru ajutorul acordat in fabricarea armelor in timp ce barbatii luptau pe fronturile din Europa.

Canadienii au luptat de asemenea in al Doilea Razboi Mondial. In Normandia anului 1944, soldatii canadieni au jucat un rol important in eliberarea Olandei.

In anul 1949, Newfoundland and Labrador a devenit a 10-a provincie al Canadei.
In anul 1965, Lester Pearson a ajutat Canada sa obtina un nou steag, si anume: Frunza de Artar (Maple Leaf).

In anul 1982, Canada si-a creat o noua constitutie, incluzand "Charter of Rights and Freedoms". Acesta a luat locul vechiului "Act BNA" datat din 1867, care a fost creat cu ajutorul Marii Britanii.

In zilele noastre, multi canadieni francezi doresc sa-si formeze propria lor tara, separat de restul Canadei. In anul 1980, provincia Quebec a facut un "referendum" (vot), dar numai 40% au dorit aceasta separare. Un alt referendum a fost facut in anul 1995, unde aproape 50% au dorit separarea.
Astazi, aproximativ 25% din Canadieni vorbesc limba franceza (ca si limba materna). Mare parte a canadienilor folosesc ambele limbi oficiale ale Canadei: engleza si franceza. Majoritatea canadienilor francezi sunt stabiliti in provincia Quebec, insa exista comunitati vorbitoare de limba franceza pe intreg teritoriu al Canadei.

In anul 1999, Nunavut a devenit cel de-al 3-lea teritoriu al Canadei, in acord cu Inuitii.

Canada este una dintre cele mai bogate natiuni ale lumii, membru al "Organisation for Economic Co-operation and Development" (OECD) si "Group of Eight" (G8). Canada are o economie bazata pe o piata libera cu mai multa interventie guvernamentala decat Statele Unite, dar mult mai putina decat majoritatea natiunilor europene. In ultimul deceniu, dupa o perioada de turbulente, economia canadiana a crescut intr-un ritm alert cu rata scazuta de somaj si cu surplusuri substantiale la nivel federal.

In ultimul secol, cresterea impresionanta a sectoarelor de: manufactura, minerit si servicii, a transformat natiunea dintr-o economie rurala intr-una industriala. Economia canadiana este dominata de sectorul servicii, sector in care sunt angajati trei sferturi din populatie.

Canada este una dintre putinele tari dezvoltate exportatoare de energie. Canada dispune de resurse impresionante de gaze naturale in coasta de est a tarii precum si resurse de titei in Alberta, British Columbia si Saskatchewan.

In Quebec, British Columbia, Newfoundland and Labrador, Ontario si Manitoba, energia hidroelectrica este foarte ieftina.

Canada este cel mai mare producator de zinc si uraniu precum si alte resurse naturale cum ar fi: aur, nichel, aluminiu si cupru.

Incepand cu anul 2001, Canada a reusit cu succes evitarea unei recesiuni economice si mentine in continuare cea mai buna performanta economica dintre toti membrii G8.Cultura

Cultura canadiana a fost si este in continuare influentata de culturi si traditii din Anglia, Franta, Irlanda si Scotia precum si din Statele Unite. Multe produse culturale canadiene au succes atat in America cat si intreaga lume.

Crearea si pastrarea identitatii culturii canadiene a fost partial influentata de programe guvernamentale, legi si institutii cum ar fi: "Canadian Broadcasting Corporation" (CBC); "National Film Board of Canada" (NFB) si "Canadian Radio-Television and Telecommunications Commission" (CRTC).

Canada fiind o tara cu o diversitate etnica impresionanta, exista distinctii si variatii culturale de la o provincie la alta.

Sportul national in Canada este Hocheiul. Dupa hochei, cele mai populare sporturi sunt fotabalul canadian si curlingul. Alte sporturi practicate sunt: golf, baseball, volei si baschet.

Design si implementare Fastweb Romania Copyright © 2006 - Hello Canada